Mosselen en waterslakken

Vijvermosselen en zoetwaterslakken tegen algen en wieren
Algen en wieren in uw vijver kúnt u aanpakken met chemische middelen. Echter, het effect is vaak maar tijdelijk. Het achterliggende probleem wordt namelijk niet aangepakt. Vaak wordt het probleem zelfs erger, aangezien de chemische middelen niet zelden ook uw waterplanten aantasten. 

Het kan ook anders!

Vijvermosselen zijn namelijk ware algenverslinders. Ze filteren het water door hun schelp en de algen die ze afvangen gebruiken ze als voedsel. Een aantal vijvermosselen kan op deze manier uw vijverwater snel ontdoen van zweefalgen. Doordat ook zwevende stoffen uit het water gehaald worden zal het water snel helderder worden.

Voor de aanpak van draadalg en de groene aanslag op de stenen en het folie zijn Poelslakken, Posthoornslakken en Moerasslakken weer top. Ze laten uw planten met rust, maar eten snel en effectief de algen op.

Het is altijd een goed idee om mosselen en slakken te combineren met voldoende zuurstofplanten.

Waarom vijvermosselen en zoetwaterslakken inzetten?
-> Vijvermosselen en zoetwaterslakken reageren net als algen en wieren zeer snel op temperatuursveranderingen.
-> Vijvermosselen zijn biologische, zeer effectieve filters
-> Onze Vijvermossel en zoetwaterslakken pakketten zijn een optimale mix van oudere (grotere) en jongere (kleinere) mosselen en slakken.

Welke slakken heb ik nodig?
Poelslakken – Universeel doen het goed in stilstaand tot langzaam stromend water.
Posthoornslakken – Doen het goed in de ondiepe delen van de vijver. Bijvoorbeeld plantenfilters of het moerasgedeelte van de vijver.
Stompe moerasslakken – Ideaal voor zwemvijvers, want ze brengen geen zoönose over en gaan niet snel stuk. Ook ideaal voor Koi-vijvers, omdat ze niet makkelijk worden opgegeten.
Spitse moerasslakken – Zelfde voordelen als de stompe moerasslak, maar worden groter dan de stompe moerasslak en hebben een hogere sierwaarrde. Ook geschikt voor niet verwarmde aquaria. Door hun scherpe schelp niet aan te raden in zwemvijvers.

Welke mosselen heb ik nodig?
Vijver mosselmix - voor de gewone vijver.
Zwemvijver mosselmix - voor zwemvijvers of zeer schrale vijvers. Kunnen ook in onverwarmde aquaria.

Let op! Alle soorten slakken en mosselen worden door Steuren opgegeten en alle soorten slakken kunnen door Zonnebaarzen worden opgegeten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl