Zwemvijver mosselmix

€ 9,99
SKU
1081

Zwemvijvermosselen
Per 5 stuks

 

Let op de mosselen moeten in een vijver met een zone met een minimale diepte van 50 cm.
Dit betekend niet dat de mosselen niet ondieper mogen liggen.
Ze moeten enkel de mogelijkheid hebben om op erg warme en erg koude dagen dieper in het water te gaan liggen.

Zwemvijvermosselen
Onze zwemvijvermosselen bestaan uit een extra kleine selectie mosselen. Deze kleine mosselen kunnen een stuk beter overweg met de lagere hoeveelheid voeding in het water van zwemvijvers. 

Deze mosselen kunnen tot wel 10 liter per uur zuiveren. Een handvol van deze zoetwatermosselen zijn in staat bijna 1000 liter per dag schoon te maken!

Nu met gratis ophangnetje voor de mosselen, zolang de voorraad strekt.

Zoetwatermosselen filteren het water van uw vijver. Zweefalgen lusten ze graag, maar ook zwevende vaste delen halen ze uit het water. Het water wordt hierdoor helderder. Zoetwatermosselen zijn op deze manier zelfs in staat om nitraat en fosfaat vast te leggen. Algen hebben deze stoffen nodig om te groeien, dus hebben de mosselen nog eens een extra positieve invloed tegen algen. Daarnaast verhoogt de eetlust van de zoetwatermoselen bij hogere watertemperaturen, waardoor ze het water van uw vijver extra effectief gaan zuiveren.

Dit pakket bevat een mix van mosselen van diverse grootte. De grotere filtereren meer, terwijl de kleinere nog een heel leven voor zich hebben. Een prima mix voor uw vijver dus!

Draadalgen worden door mosselen niet gegeten. Hiervoor kunt u beter Poelslakken, posthoornslakken of moerasslakken inzetten.
Een combinatie van mosselen en moerasslakken is perfect voor uw zwemvijver! 

Plaatsing zwemvijvermosselen in de vijver
Deze mossel leeft in de natuur in het slib op de bodem van het water. In uw vijver zullen ze zich dan ook graag ingraven in een laagje aarde, slib of substraat, maar ook als dit niet aanwezig is zal de mossel een fijn plekje in uw vijver vinden. Het is ook mogelijk een deel van de mosselen op te hangen in netten. De zweefalgen houden zich namelijk meestal op in de bovenste 30-40 cm van het water. Handig is ook dat dan grote karperachtigen zoals Koi niet bij de mosselen kunnen komen. Per netje kunnen circa 15-20 mosselen worden geplaatst. 

Heeft u de mogelijkheid om de mosselen zonder netje in de vijver aan te brengen dan zorgt dit wel voor de beste resulaten.

Nu met gratis ophangnetjes voor de mosselen, zolang de voorraad strekt.

Hoeveel mosselen heb ik nodig in mijn vijver? 
Wij raden aan om 4 mosselen per kuub water in uw vijver aan te brengen als u geen vissen heeft.

Heeft u wel vissen? Dan heeft u extra mosselen nodig. Buiten het aantal mosselen dat u nodig heeft voor het aantal kuubs heeft u ook nog:
2 mosselen nodig voor iedere 10 cm ongevoerde vis (voor 1 meter vis heeft u dus 20 mosselen extra nodig)
4 mosselen nodig voor iedere 10 cm gevoerde vis (voor 1 meter vis heeft u dus 40 mosselen extra nodig)

Verzending zwemvijvermosselen
Wij verzenden onze mosselen via de pakketpost. Dat is geen enkel probleem, mosselen kunnen gemakkelijk een tijdje zonder water. Het is wel belangrijk dat u ze bij ontvangst zo snel mogelijk in de vijver plaatst en niet in een emmer water. De mosselen zullen dan snel in ademnood komen!

Onze vijvermosselen zijn verkrijgbaar vanaf 5 stuks, kies het gewenste aantal in het menu hierboven!

Meer informatie
Is InheemsJa
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl