Zwemvijver mosselmix

€ 9,95
SKU
1081
Een selectie met kleine vijvermossels speciaal voor zwemvijvers.

Zwemvijvermosselen

Onze zwemvijvermosselen bestaan uit een extra kleine selectie mosselen. Deze kleine mosselen kunnen een stuk beter overweg met de lagere hoeveelheid voeding in het water van zwemvijvers. 

Vijvermosselen (Anodonta anatina) 
De Vijvermossel is de grootste zoetwatermossel soort uit ons assortiment. Per stuk kan deze soort zoetwatermossel tot wel 10 liter per uur zuiveren. Een handvol van deze zoetwatermosselen zijn in staat bijna 1000 liter per dag schoon te maken!

Nu met gratis ophangnetje voor de mosselen, zolang de voorraad strekt.

Zoetwatermosselen filteren het water van uw vijver. Zweefalgen lusten ze graag, maar ook zwevende vaste delen halen ze uit het water. Het water wordt hierdoor helderder. Zoetwatermosselen zijn op deze manier zelfs in staat om nitraat en fosfaat vast te leggen. Algen hebben deze stoffen nodig om te groeien, dus hebben de mosselen nog eens een extra positieve invloed tegen algen. Daarnaast verhoogt de eetlust van de zoetwatermoselen bij hogere watertemperaturen, waardoor ze het water van uw vijver extra effectief gaan zuiveren.

Dit pakket bevat een mix van mosselen van diverse grootte. De grotere filtereren meer, terwijl de kleinere nog een heel leven voor zich hebben. Een prima mix voor uw vijver dus!

Draadalgen worden door mosselen niet gegeten. Hiervoor kunt u beter Poelslakken inzetten. Een combinatie van mosselen en poelslakken is perfect voor uw vijver! Klik hier voor dit pakket.

Plaatsing vijvermosselen in de vijver
Deze mossel leeft in de natuur in het slib op de bodem van het water. In uw vijver zullen ze zich dan ook graag ingraven in een laagje aarde, slib of substraat. Het is ook mogelijk een deel van de mosselen op te hangen in netten. De zweefalgen houden zich namelijk meestal op in de bovenste 30-40 cm van het water. Het ophangen van de mosselen in een speciale netten op een cm of 30 diep kan betere resultaten bij stilstaand water . Handig is ook dat dan grote karperachtigen zoals Koi niet bij de mosselen kunnen komen. Per netje kunnen circa 15-20 mosselen worden geplaatst. 

Verzending vijvermosselen
Wij verzenden onze mosselen via de pakketpost. Dat is geen enkel probleem, mosselen kunnen gemakkelijk een tijdje zonder water. Het is wel belangrijk dat u ze bij ontvangst zo snel mogelijk in de vijver plaatst en niet in een emmer water. De mosselen zullen dan snel in ademnood komen!

Onze vijvermossel is verkrijgbaar vanaf 5 stuks, kies het gewenste aantal in het menu hierboven!

Onze vijvermossel op een rijtje
Zeer effectief in het verwijderen van zweefalg en zwevende delen
Zoetwatermosselen krijgen het water snel helder
Aangeraden hoeveelheid: 5-10 stuks zoetwatermossel per m3, afhankelijk van de hoeveelheid algen.
Zoetwatermosselen kunnen los in de vijver, ze zijn in staat zichzelf te verplaatsen naar de beste plek in uw vijver, vaak zal dit in de buurt van de inlaat van uw filter zijn.
Veel gestelde vragen over Vijvermosselen
Hoeveel mosselen heb ik nodig?

Per 1000 liter water adviseren wij 5-10 Vijvermosselen. Dit is afhankelijk van hoe groen het water is. Bij zeer groen, troebel water zijn 10 stuks per 1000 liter aan te raden. Voor grote vijvers, vanaf circa 15.000 liter zijn circa 5 mosselen per 1000 liter aan te raden.

Eten mijn vissen de mosselen op?

Grote karper-achtigen zoals Koi karpers zijn soms sterk genoeg om een zoetwatermossel uit de schelp te zuigen. Het is dan raadzaam om de mosselen in een speciaal net te plaatsen.

Verbruiken de zoetwatermosselen zuurstof?

Net als de andere vijverbewoners hebben mosselen zuurstof nodig. Het is dus zaak voldoende zuurstofplanten in de vijver te hebben. 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl