Spitse moerasslakken (Koi-proof)

€ 14,95
SKU
1107

5 Spitse moerasslakken voor deze lage prijs!

De moerasslakken (Viviparus sp.) zijn in tegenstelling tot Posthoornslakken en Poelslak soorten niet vatbaar voor zoönosen. Wat betekent dat ze geen zwemmersjeuk kunnen overbrengen. Voor zwemvijvers of zwemplassen is deze soort dus aanbevolen.

Dit komt omdat het een kieuwslak betreft. Deze komt minder boven en kan dan daar ook geen parasieten oplopen.

Nadelen:

Deze soort heeft letterlijk en figuurlijk een slakkengangetje. Ze eten minder snel dan de longslakken, kruipen minder snel, jongen minder snel aan. Ze zijn geslachtelijk dus ze kunnen niet paren met elke soortgenoot die ze ontmoeten.

Voordelen:

Ze zijn levendbarend en in vergelijking tot longslakken wordt een heel groot deel van de nakomelingen geslachtrijp. Ze worden gemiddeld ook twee keer zo oud. Ze hebben een veel harder huisje dan de longslakken en een deurtje (opperculum) om het huisje af te sluiten. Zelfs een nieuwsgierige Koi zal er weinig aan beleven. Het wordt dan net een steentje. Als de Koi ze uitspuugt blijven ze nog enige tijd gesloten voor ze de draad weer oppakken. Het zijn mooie ronde slakken die niet stuk gaan als een zwemmer er op staat. Dus geen pijnlijke punten of scherven die voeten verwonden. Ideaal voor de zwemvijver.

Daarnaast is de spitse moerasslak de grootste inheemse zoetwaterslak. Hij is dan ook prachtig om te zien in aquariums.

Weetje:

Wist u dat wanneer u Moerasslakken aanbrengt, de kans kleiner wordt dat u andere (niet veilige soorten) slakken in uw zwemvijver krijgt? Ze concureren om voedsel. Wie het eerst in de vijver is bouwt een voorsprong op.

U kunt een email sturen met daarin het aantal kuub van uw vijver om uit te laten rekenen wat de juiste startpopulatie is.

Bij voorkeur voorzien van een telefoonnummer

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl