Poelslakkenmix

€ 8,95
SKU
1029

Poelslakken zijn effectief in het verwijderen van draadalgen van wanden en planten. Deze mix van soorten is een heus schoonmaakteam voor uw vijver! Selecteer de gewenste hoeveelheid in het menu!

Let op: Prijs is voor 5 stuks, wanneer u het aantal kiest dan veranderd het totaalbedrag (blauw).

Let op: U ontvangt afhankelijk van de voorraad uw mix. Deze kan ook enkel bestaan uit poelslakken, posthoornslakken of moerasslakken.

Zolang de voorraad dit toelaat ontvangt u enkel poelslakken.

De poelslak; effectieve draadalg verwijdering!

Veel vijverliefhebbers is het een doorn in het oog; heeft u net uw vijverwater mooi helder, beginnen de kanten aan te groeien met een dikke laag draadalgen... Deze hardnekkige algensoort is erg lastig te bestrijden. Er zijn allerlei chemische middeltjes in de handel, de een zou nog beter moeten werken dan de ander. Helaas pakken deze middeltjes naast de draadalgen ook vaak de zuurstofplanten aan, al geeft het product aan veilig te zijn voor de planten. Vaak het begin van het einde, of in elk geval het einde van helder water dan. 

Onze poelslakken mix is een optimale mix van poelslakken: Grote Poelslakken, Posthoornslakken en/of Moerasslakken. Deze combinatie is een heus schoonmaakteam voor uw vijver!

Een poelslak, ok, maar mijn waterplanten dan?

Waar de slakken in uw tuin uw planten opvreten heeft de poelslak een ander lievelingskostje: draadalgen! (Dit zijn feitenlijk geen algen maar wieren) De poelslakken kruipen over de wanden, stenen en planten in uw vijver en eten de aanwezige algen op. De planten laten ze met rust.

De poelslak in combinatie met mosselen

Vijvermosselen eten vooral zweefalgen en verwijderen zwevende stoffen, maar aan draadalgen doen ze niet zoveel. In samenwerking met de poelslak vormen ze echter een zeer effectief team in het verwijderen van de algen uit uw vijver!

Hoeveel poelslakken heb ik nodig?

Vijvers tot circa 2.000 liter -> 10- 25 slakken

Vijvers van 2.000 liter tot 5000 liter -> 25 tot 50 slakken

Daarboven -> 75 - 100 stuks

Uiteraard kunt u ook minder poelslakken nemen. De slakken planten zich voort in uw vijver waardoor een goede startpopulatie helpt op termijn ook de aangroei van draadalgen aan de wanden tegen te gaan. 

Grootte poelslakken en verzenden.

De door ons verkochte poelslakken zijn verschillend qua grootte. Een pakket kan uit meerdere soorten bestaan, deze doen niet voor elkaar onder qua effectiviteit. De meeste poelslakken zijn longslakken, ze kunnen ook buiten het water ademen, verzenden via de pakketpost is dan ook geen enkel probleem. Op zeer warme dagen vragen wij u echter wel iets geduld te hebben, verzenden is dan niet zo goed voor de slakken. Uiteraard nemen we dan contact met u op.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl