Waterviolier (Hottonia palustris) aanbieding

€ 19,95
SKU
1004

Waterviolier
Per 5 bossen

Waterviolier, een mooi bloeiende zuurstofplant.
Waterviolier (Hottonia palustris) is een vaste plant en een mooie zuurstofplant voor in de vijver. Het heeft een mooie, sierlijke groeiwijze onder water. In de zomer vormt het mooie lila tot witte bloemen. Dit zal zeker niet misstaan in uw vijver. De waterplanten op onze website is speciaal voor u geselecteerd, waardoor u de beste kwaliteit planten krijgt welke beter resistent zijn tegen ziekten en robuuster zijn.

Waterviolier is een wortelende vijverplant en heeft heeft een substraat nodig, bijvoorbeeld een vijvermandje met wat vijveraarde en/of grind. Als u een sliblaag(je) heeft in de vijver kunt u de bosjes afzinken met een steentje. Ze gedijen het beste in natuurvijvers, oude vijvers of slecht onderhouden vijvers, prima in combinatie met, (oranje ijzerhoudend) kwelwater en/of schaduw door loofbomen en bladinval. In dat geval is een populatie posthoornslakken de ideale combinatie.

In de zomer is deze plant weinig opvallend tot ogenschijnlijk afwezig. Echter in het najaar komt het weer op en bereikt na de winter een hoogtepunt in april en mei.

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

Aangeraden hoeveelheid Waterviolier (Hottonia palustris):
5 bossen per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Let op: In de winter zijn de bossen kleiner dan in het voorjaar. Dit heeft te maken met het groeiseizoen van de plant. De planten die u ontvangt zijn echter niet minder of slechter, maar bevinden zich wellicht nog vroeger in hun groeiseizoen. Echter geld er wel. Hoe eerder u de plant aanbrengt in uw vijver des te meer resultaat u dit jaar al heeft! Wacht dus niet tot de bossen dikker zijn, maar bestel vandaag nog!

 

Meer informatie
Is InheemsJa
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl