Watergentiaan

€ 8,95
SKU
1043

Watergentiaan (Nymphoides peltata) is een leuke, schaduwbrengende waterplant met een mooie bloeiwijze. Watergentiaan brengt veel schaduw in de vijver.

Watergentiaan (Nymphoides peltata) leuk alternatief voor de waterlelie!

Watergentiaan (Nymphoides peltata) lijkt wat op een waterlelie, maar is wel degelijk anders. Het is daarmee wel een leuk alternatief voor de lelie. De wat kleinere drijfbladeren zijn hartvormig en een flink uitgelopen Watergentiaan kan een fors oppervlak van schaduw voorzien. In de zomer geeft de watergentiaan fraaie gele bloemen. Deze waterplant heeft niet heel veel invloed op de waterkwaliteit van de vijver. Daarvoor kunt u beter zuurstofplanten of oeverplanten gebruiken. Wel zorgt een watergentiaan voor schaduw in de vijver, hierdoor ontneemt het algen essentieel zonlicht waardoor deze minder zullen groeien. 

Verzending 

Om deze waterplanten te kunnen verzenden zijn de wortels soms uitgespoeld. Het best plant u deze in een mandje, wat u kunt vullen met vijveraarde en wat grind. 

Watergentiaan (Nymphoides peltata) op een rijtje

  • Latijnse naam: Nymphoides peltata
  • Plantdiepte: tot 30 cm - 1 meter
  • Gele bloemen in de zomer
  • Schaduwwerking in de vijver
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl