Vederkruid pakket

€ 19,95
SKU
Vederkruid pakket

Ons Vederkruid pakket bestaat uit een pakket van minimaal 5 bossen zuurstofplanten.

Dit pakket bevat tenminste 3 soorten vederkruid uit de familie Miriophylum sp.

De soorten die opgenomen zijn bevatten geen invasieve exoten en komen allemaal uit Nederland.

Het bevat dus nadrukkelijk geen soorten zoals Diamantvederkruid, Parelvederkruid en diens broertje met een rood steeltje (red stem) of Ongelijkbladig vederkruid.

 

Soorten die wel opgenomen zijn:

Aarvederkruid (Miriophyllum spicatum), bevestigd inheems

Kransvederkruid (Miriophyllum verticillatum), bevestigd inheems

Teer vederkruid (Miriophyllum alterniflorum), bevestigd inheems

en Noordelijk vederkruid (Miriophyllum sibericum) voorkomend in Nederland

 

Laatst genoemde soort is niet erg bekend en mogelijk wel afkomstig uit het buitenland maar dan hoogstwaarschijnlijk via normale verspreiding hier gekomen en niet via de handel. Deze soort doet het best goed op diverse plaatsen in Nederland omdat er veel gemaaid word in het groeiseizoen van de meeste planten maar deze soort doet het ook bij minder groeizamen omstandigheden. Een leuke aanvuling in de vijvers dus want als de meeste planten klaar zijn met hun seizoen doet deze het nog goed. 

Aarvederkruid (Miriophyllum spicatum), rode bloemetjes, juni/juli Kransvederkruid (Miriophyllum verticillatum), gele bloemen, juli/augustus Teer vederkruid (Miriophyllum alterniflorum), vuil wit bloemetjes, mei tot augustus en Noordelijk vederkruid (Miriophyllum sibericum) bloeit voor- en najaar bloemen vergelijkbaar met Aarvederkruid Let op: Dit pakket is maar korte tijd beschikbaar omdat de benodigde planten meestal niet allemaal gelijk tijdig beschikbaar zijn.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl