Rivierfonteinkruid (Potamogeton nodosus)

€ 24,95
SKU
1042

Rivier Fonteinkruid (Potamogeton nodosus) is een aanwinst voor uw vijver. Verdraagt verstoring door stroming en watervallen als de beste. Kan tot wel twee meter diep aangeplant worden. Dit mooie pakket bevat vanaf 5 lange bossen Rivier Fonteinkruid.

Rivierfonteinkruid (Potamogeton nodosus): voor bij uw waterval!

Het is daarnaast een zeer sierlijke waterplant: de grote bladeren geven een mooi onderwaterlandschap met drijf bladeren en blooeiaar boven het wateropppervlak. De plant komt laat op gang maar maakt een snelle door, waardoor uw vijver snel helderder zal worden.

Dit is een wortelende waterplant, er is dus een substraat nodig, bijvoorbeeld een vijvermandje met daarin wat aarde en grind waarin deze planten kunnen wortelen. 

Deze zuurstofplant maakt deel uit van onze speciale selectie. Dit houdt in dat u de allerbeste kwaliteit zuurstofplanten ontvangt. welke zorgen voor een mooi onderwater landschap terwijl ze zuurstof toevoegen aan het water. Deze soort groeit daarnaast relatief snel, waardoor ze algengroei tegengaan. 

De bosjes zijn in het begin van de zomer altijd wat bruiner en hebben dan nog geen drijfbladeren. Enkel nog ondergdoken bladeren.

Tweede helft van de zomer komen de eerste drijfbladeren en in het najaar zijn er vrijwel enkel nog drijfbladeren. De bossen hebben na verwerken, opslag en verzenden vaak wat bruine bladeren maar dit komt snel goed. Met de groeikracht is namelijk niets mis!

Dit pakket vanaf 5 gezonde bossen is een mooie aanwinst voor uw vijver!

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

 

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

 

Rivier fonteinkruid (Potamogeton nodosus) op een rijtje

  • standplaats: zon
  • stengellengte: tot 1 meter
  • plantdiepte 50- 150 cm
  • substraat: ja, noodzakelijk.
  • mooie plant, stelt voedselrijk water op prijs.
  • Geschikt bij stroming zelfs nabij een waterval.

Aangeraden hoeveelheid

Rivier fonteinkruid (Potamogeton nodosus):

4 á 5 bossen per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Deze waterplant moet geplant worden in een vijvermandje. 

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl