Zegge

€ 3,99
SKU
1037

Een mooie inheemse helofyt is Moeraszegge. Deze plant is goed toe te passen in natuurlijk ogende vijvers. 

Moeraszegge: Inheemse moerasplant 

Moeraszegge, of Carex acutiformis, zijn van nature in Nederland voorkomende moerasplanten en zijn dan ook uitstekend toe te passen wanneer u een natuurlijke vijver wilt maken. De mooie bruine aren worden rond mei-juni gevormd en zijn een mooi gezicht. Het is een forse plant: 50 tot 100 cm hoog, waardoor u even goed moet kijken waar u deze moerasplant in uw vijver plaatst. 

Moeraszegge is een helofyt. Dit wil zeggen dat deze soort goed is in het verwijderen van voedingsstoffen uit het vijverwater. Ook in een helofytenfilter misstaat deze soort dus zeker niet!

U kunt het aantal stuks hierboven selecteren. Meer dan 100 stuks nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Moeraszegge op een rijtje

  • Latijnse naam: Carex acutiformis
  • Vermeerdert via wortelstokken
  • Goede helofyt.
  • Plantdiepte tussen 5-15 cm.

Verzending moerasplanten

Moerasplanten worden verzonden met de wortels uitgespoeld. U kunt moerasplanten in een mandje planten met wat vijveraarde en grind, maar in de vaste bodem is uiteraard ook mogelijk. Wilt u weten hoe u vijverplanten of oeverplanten moet planten? Kijk dan eens op deze website.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl