Zegge (Carex sp.)

€ 3,99
SKU
1037

Zegge
Per 1 P9 pot of 1 pootgoed

Zegge, een Inheemse moerasplant. 
Moeraszegge, of Carex acutiformis, zijn van nature in Nederland voorkomende moerasplanten en zijn dan ook uitstekend toe te passen wanneer u een natuurlijke vijver wilt maken. De mooie bruine aren worden rond mei-juni gevormd en zijn een mooi gezicht. Het is een forse plant: 50 tot 100 cm hoog, waardoor u even goed moet kijken waar u deze moerasplant in uw vijver plaatst. 

Moeraszegge is een helofyt. Dit wil zeggen dat deze soort goed is in het verwijderen van voedingsstoffen uit het vijverwater. Ook in een helofytenfilter misstaat deze soort dus zeker niet!

U kunt het aantal stuks hierboven selecteren. Meer dan 100 stuks nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Hoeveel Zegge heb ik nodig?
Aangeraden hoeveelheid: 4 P9 potten Zegge per 500 liter water. Dit geeft het beste resultaat op gebied van helderheid en zal zorgen dat er een minimale kans is op algenbloei.

Wilt u de Zegge naast de vijver aanbrengen of in een plantenfilter? Dan raden wij 9 P9 potten aan per vierkante meter.

Verzending moerasplanten
Moerasplanten worden geleverd in P9 pot of als pootgoed. U kunt moerasplanten in een mandje planten met wat vijveraarde en grind, maar in de vaste bodem is uiteraard ook mogelijk.

Meer informatie
Is InheemsJa
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl