Kransvederkruid

€ 21,95
SKU
Kransvederkruid

Kransvederkruid Myriophyllum verticillatum

5 bossen plus een vijvermand

Deze inheemse soort neemt onder de vijverbezitters in populariteit toe omdat enkele andere invasieve leden in deze soorten familie verboden zijn en het bewustzijn van vijverbezitters toegenomen is. En waarom ook niet? Niet al te moeilijke plant, verstekt goed, verdraagt diepere vijvers, mooi helder groen, bloeit ook nog. 

Door de vorming van turionen verspreid het zich ook buiten de vijvermand. Wie allergisch is voor woekerende soorten schrikt hier misschien van maar eigenlijk krijg je gewoon veel nuttige planten voor weinig geld. 

Deze zuurstofplant heeft in bouw en groeiwijze veel overeenkomsten met het meer algemeen voorkomende aarvederkruid, echter deze is meer groen van kleur.

De kleurovereenkomst heeft veel weg met de verboden ongelijkbladig vederkruid maar Kransvederkruid is inheems en heeft bovendien een (voor deze soorten familie toch forse) bloei-aar met gelige bloemknoppen. De verspreiding van deze soort is een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. Het gaat goed samen met aarvederkruid waarbij in de zomer een fraai contrast ontstaat tussen het bruinrode aarvederkruid en het licht groene kransvederkruid.

Krans vederkruid bloeit doorgaans iets eerder dan aarvederkruid en kan ook in dieper water voorkomen. De aanbevolen minimale diepte voor deze soort is 50 cm.

Voor het beste resultaat de bossen veel onder het substraat werken. Tot maximaal de helft oppervlakking inwerken.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl