Het mini-vijverpakket

€ 44,95
SKU
1079

Het mini-vijverpakket: voor de echt kleine vijver!

Dit pakket bevat alles wat uw nodig heeft voor uw vijver van maximaal 1 kuub!

Het mini-vijverpakket: voor de echt kleine vijver!

Dit pakket bevat alles wat uw nodig heeft voor uw vijver van maximaal 1 kuub!
Voor de echt kleine vijvers zijn de meeste pakketen al snel te groot. Daar biedt dit pakket de oplossing voor.
Dit pakket bevat van alles namelijk net iets minder.

Ook wordt er in dit pakket gebruik gemaakt van posthoornslakken. Posthoornslakken kunnen van alle waterslakken het beste tegen temperatuurschommelingen.

Verder zijn er in het pakket mosselen opgenomen om het water helder te houden, kikkerbeet om schaduw te bieden in de vijver en zuurstofplanten om voedingsstoffen uit het water op te nemen.

Op deze manier voeg je alles toe wat jouw kleine vijver nodig heeft.

Bij voorkeur bevat de vijver wel minimaal 500 liter en voor de mosselen is het van belang dat u een gedeelte heeft van minimaal 50 cm diep.

Een mini vijver, hoe werkt dit?

Wij merken dat er veel vragen komen over het onderhouden van een mini vijver. Een mini vijver vereist een stuk meer onderhoud dan een grote vijver. Niet alleen, omdat de mini vijver gewoon sneller volgroeit, maar ook omdat er minder water in de vijver aanwezig is en de bouwstoffen voor de planten eerder opraken. Het is dan ook met een mini vijver erg belangrijk regelmatig het water te verversen. 

Daarnaast koelt en warmt een kleine vijver veel sneller op dan een grote vijver. Hierdoor is de kans bij zowel de planten die u houdt als de slakken en mosselen veel groter op uitval. Om het afkoelen en opwarmen van uw vijver te verminderen hebben wij in dit pakket zowel zuurstofplanten met drijfblad als kikkerbeet opgenomen. Beide brengen uw kleine vijver wat meer schaduw wat ervoor zorgt dat er minder snelle opwarming en afkoeling optreed. Belangrijk blijft het echter om op warme zomerdagen uw vijver te koelen met vers water. Het kan hierbij ook helpen om de vijver wat meer in de schaduw te zetten.

Voor de mosselen is het belangrijk dat uw vijver minimaal 50 cm diep is. Is dit niet het geval is het extra belangrijk om van de zomer uw water te verkoelen en van de winter de mosselen in een aquarium oid te houden, zodat deze niet te koud worden. In dit pakket zijn al zwemvijvermosselen opgenomen, omdat deze beter tegen voedingsarme omstandigheden kunnen dan de gewone vijvermosselen.

Alle planten in dit pakket kunnen tegen ondiep water.

Het pakket bevat:
2 zwemvijvermossels
10 posthoornslakken
5 bossen zuurstofplanten (minimaal 3 soorten)
5 kikkerbeet

Meer informatie
Is InheemsJa
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl