Gekroesd Fonteinkruid (Potamogeton crispus)

€ 17,95
SKU
14100701

Pakket vanaf 5 mooie bossen Gekroesd fonteinkruid. Bij meerdere pakketten geldt een korting. De bosjes zijn nog wat pril en teer maar vol leven en met wortel. Er zijn echter deze periode ook nog turionen beschikbaar. 

De periode van najaar en  winter is er een alternatief voor de bosjes: Turionen! Net als bloembollen nu aan te brengen maar loopt deze winter nog uit. Een vliegende start in het voorjaar met turionen van Gekroesd fonteinkruid

Gekroesd Fonteinkruid (Potamogeton crispus): minder bekend maar niet minder fraai!

Gekroesd Fonteinkruid (Potamogeton crispus) is lid van de fonteinkruiden familie en staat ook bekend onder de naam gekruld fonteinkruid. Glanzend Fonteinkruid is de meest bekende soort uit deze familie. Dit komt vooral door de aandacht die Ada Hofman aan deze waterplanten gaf. Niet alleen de Glanzende soort is een goede zuurstofplant, ook Gekroesd Fonteinkruid is een zeer goede zuurstofplant. Bovendien begint deze eerder in het jaar al te groeien en zo blijft u algen en wieren een stap voor.

Dit is een wortelende waterplant (moet dus geplant worden in een vijvermandje) met een bijzondere bladrand welke licht gekruld of gekroesd is.

Dit pakket vanaf 5 dikke bossen is een mooie aanwinst voor uw vijver!

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

 

Aangeraden hoeveelheid Gekroesd Fonteinkruid (Potamogeton crispus)

4 á 5 bossen per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Deze soort moet geplant worden in een vijvermandje. 

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

 

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Gekroesd fonteinkruid (Potamogeton crispus) op een rijtje

  • standplaats: zon
  • stengellengte: tot 1 meter
  • plantdiepte 50- 150 cm
  • substraat: ja, noodzakelijk.
  • mooie plant, maar stelt voedselrijk water op prijs.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl