Bronmos (Fontinalis antipyretica)

€ 17,95
SKU
100011

Bronmos (Fontinalis antipyretica)

Pakket met 5 mooie bossen Bronmos (Fontinalis antipyretica). Bij meerdere pakketten geldt een korting.

Bronmos (Fontinalis antipyretica): dichte bodemvegetatie

Bronmos (Fontinalis antipyretica) komt oorspronkelijk voornamelijk voor in stromend, helder en koud water. Het is daarnaast ook zeker toe te passen in de vijver, maar daar is het meer een ondergedoken zuurstofplant, welke laag op de bodem blijft. Het is niet noodzakelijk om het te planten, gezien deze zuurstofplant de voeding direct uit het water kan halen. Verankeren, aan bijvoorbeeld een steen, kan wel handig zijn om te voorkomen dat het niet door de vijver gaat zwerven. De mooie donkergroene kleur van de blaadjes zijn een mooi gezicht in de vijver, zeker gezien de dichte pollen die deze plant gaat vormen. Het is een plant die relatief laag blijft.

Dit pakket bevat 5 flinke bossen.

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

Aangeraden hoeveelheid Bronmos (Fontinalis antipyretica)

Voor deze soort geldt dezelfde vuistregel als voor de meeste zuurstofplanten. 4 á 5 bossen per 1000 liter water is optimaal. Dit kan misschien wat veel lijken, maar het is nodig om goed met algen te kunnen concurreren. Deze waterplant doet dat efficiënt doordat het direct de voeding uit het water kan opnemen. Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Het is niet nodig deze waterplanten te planten in een vijvermandje, wel is het handig om het vast te zetten aan bijvoorbeeld een steen.

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Bronmos (Fontinalis antipyretica) op een rijtje

  • Standplaats: halfschaduw
  • Stengellengte: tot 20 cm
  • Plantdiepte: 20 – 80 cm
  • Substraat: nee, niet nodig
  • Bronmos stelt hard water op prijs.

 

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl