Bronmos in literbak (Fontinalis antipyretica) ook naast de vijver of in een WADI

€ 7,95
SKU
1065

Bronmos (Fontinalis antipyretica)
Dit pakket bevat 1 literbak Bronmos.

Bronmos (Fontinalis antipyretica): Ook geschikt voor droogvallende oevers

Bronmos (Fontinalis antipyretica) komt oorspronkelijk voornamelijk voor in stromend, helder en koud water. Het is daarnaast ook zeker toe te passen in de vijver, maar daar is het meer een ondergedoken zuurstofplant die gestaag de oever kan opgroeien en daar mooie groene zoden vormt die bestand zijn tegen droogvallen. Het is niet noodzakelijk om het te planten, gezien deze plant de voeding direct uit het water kan halen. Verankeren, aan bijvoorbeeld een steen, kan wel handig zijn om te voorkomen dat het niet door de vijver gaat zwerven. De mooie donkergroene kleur van de blaadjes zijn een mooi gezicht langs de vijver. Deze soort wordt zowel emers als submers veel toegepast bij beeklopen en watervalletjes.

Let op!

Bronmos kan in het najaar, de winter en het voorjaar donkergroen, bruin of zwart van kleur zijn. Dit komt doordat een groot deel van de bronmos uit rizomen bestaat. Rizomen kunt u vergelijken met wortels. Dit is het zwarte en bruine deel van de plant. Daarmee zetten zich vast aan de ondergrond. Als u nu veel rizomen heeft betekend dit dat er in het voorjaar ook meer planten tot ontwikkeling zullen komen.

Aangeraden hoeveelheid Bronmos (Fontinalis antipyretica)
10-15 literbakken bronmos is voldoende om een vierkante meter oever of wateroppervlak te bekleden.
Het is dus niet nodig deze waterplanten te planten in een vijvermandje, wel is het handig om het vast te zetten aan bijvoorbeeld een modderige steen.
Heeft u meer dan 100 bakken nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Meer informatie
Is InheemsJa
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl