Anti-algen pakket Compleet

€ 104,95
SKU
1028

Zweefalgen en draadalgen krijgen geen kans met dit super effectieve anti-algen pakket!

Anti algen pakket Compleet: Planten en mosselen tegen zweefalgen

Zweefalgen. U kent ze wel. De eerste zonnestralen van het voorjaar komen door, de temperatuur gaat omhoog en groen is uw vijver. Vervelend! Een overschot aan voedingsstoffen ligt vaak aan de basis van dit probleem; de algen nemen snel de in het water aanwezige nutriënten op en gaan explosief groeien. U kunt het voor zijn dit jaar: ons Anti-algen pakket is namelijk super effectief in de bestrijding van algen.

Wat zit er in het Anti-algen pakket Compleet?
De voorziene planten hebben allen een unieke wijze voor het effectief aanpakken van zweefalgen. Daarnaast hebben we aan dit pakket een geheim wapen toegevoegd: De zoetwatermossel! Tegen draadalgen zijn waterslakken zeer sterk. We hebben er een aantal aan het pakket toegevoegd.

Hoornblad en Krabbescheer: Drijvende planten met speciale anti-algen wapens!
Hoornblad is een ware nachtmerrie voor zweefalgen! Deze drijvende plant groeit zeer snel. Hiermee neemt het veel voedingsstoffen uit het water op waardoor er minder beschikbaar is voor de algen. Daarnaast blokkeert het zonlicht voor de algen waardoor deze minder goed kunnen groeien. Als laatste wapen scheidt Hoornblad een speciaal stofje af wat algen het groeien bemoeilijkt. Dit effect noemen we allelopathie en het werkt uitstekend! 

Opmerking: Vroeg in het seizoen is Hoornblad (tot circa eind april) nog niet beschikbaar.

Krabbescheren maken het de algen ook al niet gemakkelijk. Voorzien van een allelopatisch vermogen, een hoge groeisnelheid en de blokkering van zonlicht doordat deze plant in het water zweeft is Krabbescheer een goede keuze in de strijd tegen algen. Daarnaast is hij ook nog eens zeer sierlijk!

Zuurstofplanten
Zuurstofplanten halen de voedingsstoffen uit het water en maken het systeem schraler. Hierdoor blijven er minder voedingsstoffen over voor algen en wieren en kunnen deze minder makkelijk groeien.

Kalmoes en Gele Lis
Deze oeverplanten zijn erg goed in het verwijderen van voor algengroei belangrijke nutriënten uit het vijverwater; fosfaat en nitraat. Kalmoes is een perfecte fosfaatverwijderaar en laat uw tuin heerlijk kruidig geuren. Gele lis is een ware nitraatvreter. Daarnaast bloeit deze oeverplant met mooie gele bloemen. Zet beide soorten oeverplanten in een vijvermandje met lavasplit en aanschouw de extreme ontwikkeling van het wortelstelsel!

Zoetwatermosselen
De nr 1 vijand van zweefalgen. De zoetwatermossel lust zweefalgen letterlijk rauw. Net als algen reageren ze snel op temperatuurswisselingen. De grote exemplaren zuiveren tot wel 10 liter per uur! De zweefalgen en ander organisch materiaal wordt gebruikt als voedsel terwijl zwevende deeltjes naast de schelp worden vastgelegd. Uw vijverwater zal snel helder worden!

Waterslakken
Waterslakken zijn ware algenvreters. Ze voeden zich met draadalgen en de vieze groene biofilm op de randen waardoor deze schoon blijven. Ze planten zich snel voort in de vijver, waardoor de algen een gevoelige slag wordt toegebracht.

Totale inhoud Anti Algen pakket Compleet

0-2 kuub
1 Krabbescheren
10 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten 
1 stuks Kalmoes
1 stuks Gele Lis
10 Zoetwatermosselen
25 Waterslakken in een mix
3 vijvermandjes

3-4 kuub
2 Krabbescheren
20 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten 
2 stuks Kalmoes
2 stuks Gele Lis
15 Zoetwatermosselen
40 Waterslakken in een mix
5 vijvermandjes

5-10 kuub
5 Krabbescheren
50 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten 
5 stuks Kalmoes
5 stuks Gele Lis
30 Zoetwatermosselen
70 Waterslakken in een mix
12 vijvermandjes

Meer informatie
Is InheemsNee
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl