Vijvermand voor zuurstofplanten (los)

€ 1,75
SKU
15300401

Losse vijvermanden voor het planten van vijverplanten. Voorkomt woekeren van vijverplanten.

We hebben extra hoge manden (12cm) dat voorkomt dat zuurstofplanten snel los spoelen.

Deze gebruiken wij (vijvermeester) zelf ook.

Een aantal vijverplanten moeten geplant worden om te kunnen groeien. Natuurlijk kán dit in de vaste bodem, echter kan het lastig zijn om de groei van de vijverplanten onder controle te houden in dat geval. Het planten van de vijverplanten in vijvermanden is dan ook aan te raden. Het gebruik van vijvermanden vermindert namelijk woekeren, een eigenschap die sommige zuurstofplanten nu eenmaal hebben. Daarnaast zijn vijvermanden gemakkelijk te herschikken in uw vijver. 

Gebruik vijvermanden

U vult de vijvermanden met natte vijveraarde (géén potgrond!) en plant er een bosje vijverplanten in. Plant maximaal twee bosjes vijverplanten per grote vijvermand om ook als de planten groter worden genoeg ruimte te bieden. Eventueel kunt u 1 of 2 kleibolletjes toevoegen en vervolgend topt u de vijvermanden af met veel grind. Nog een keer goed natspoelen met de gieter en héél langzaam in de vijver laten zakken en op de gewenste plek zetten.

Info over hoe vijverplanten te planten in mandjes kunt u hier vinden!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl