Kikkerbeet (Hydrocharis morsus-ranae), 5 planten of turionen

€ 5,95
SKU
1040

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus)

5 plantjes per stuk/portie. Leuke inheemse drijfplant met mooie witte bloemetjes. Niet wintergroen maar wel een "vaste plant"

In principe wordt elke knop weer een volledige nieuwe plant in het voorjaar en kan per jaar wel tot 12 kikkerbeetknoppen produceren per plant.

Nu 5 kikkerbeetplanten per portie!

3 porties is 15 plantjes

5 porties is 25 plantjes

 

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus) Inheemse, drijvende waterplant. Het inheemse alternatief voor watersla!

Kikkerbeet is een inheems voorkomende, drijvende waterplant. In de herfts zinkt deze plant als een winterknop naar de bodem waar het overwintert. Wanneer het water warmer wordt drijven de knoppen op en ontiwkkelen zich snel tot er drijvende kolonies Kikkerbeet ontstaan. De vegatieve (ongeslachtelijke) voortplanting zorgt dat deze plant snel in aantal toe kan nemen. 

Kikkerbeet is een prima vijverplant. Het groeit snel en haalt de voedingsstoffen direct uit het water door middel van lange wortels. Deze snelle groei, in combinatie met de schaduwwerking van de drijvende bladeren, zorgt dat algen minder kans krijgen in de vijver. Het water blijft daardoor helderder. 

Tevens leuk voor in de vijver is de leuke bloeiwijze. Van juni tot en met augustus vormt deze drijvende waterplant leuke witte bloemetjes met een heldergeel hart. In het najaar vormt het overwinteringsknoppen die in het voorjaar weer uitlopen tot een nieuwe plant. Zo kan heel het jaar Kikkerbeet worden aangebracht.

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus) kopen

De Kikkerbeet die u bij ons kunt kopen is reeds aangepast aan het Nederlandse Klimaat doordat het niet in kassen gekweekt wordt. Het is daarmee zeer goed toepasbaar in de vijver. Een portie bestaat uit circa 5 planten.

Dit is een drijvende plant, en kan dus zo de vijver in. Het geeft beschutting voor vijverbewoners en de schaduw remt de ontwikkeling van zweefalg.

U kunt het aantal porties hierboven selecteren. Meer dan 100 porties nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Meer informatie
Is InheemsJa
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl