12 Kikkerbeetknoppen (Hydrocharis morsus) portie is 12 stuks

Momenteel doen de plantjes niet zo veel meer (september/oktober) maar we hebben al wel weer lekker veel Kikkerbeetknoppen voor het nieuwe seizoen klaar gemaakt. De nieuwe oogst voor 2021 zeg maar. Dat vieren we met een aanbieding tot nader order.

In principe wordt elke knop weer een volledige nieuwe plant in het voorjaar en kan per jaar wel tot 12 kikkerbeetknoppen prooduceren per plant.

Aanbieding: Nu 12 kikkerbeet knoppen per portie voor de prijs van 6 plantjes!

 

Hieronder de oude tekst. Klopt wel maar de aantallen dus nu even niet.

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus). 5 plantjes per stuk/portie. Leuke inheemse drijfplant met mooie witte bloemetjes. Niet wintergroen maar wel een "vaste plant"

SKU
17120501
€ 4,75

Gratis verzending vanaf € 65.

Meer info over dit product? Bel (0031) (0)6-13888131

Wij gaan voor 100% tevreden klanten, lees onze reviews op:  

 

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus) Inheemse, drijvende waterplant

Kikkerbeet is een inheems voorkomende, drijvende waterplant. In de herfts zinkt deze plant als een winterknop naar de bodem waar het overwintert. Wanneer het water warmer wordt drijven de knoppen op en ontiwkkelen zich snel tot er drijvende kolonies Kikkerbeet ontstaan. De vegatieve (ongeslachtelijke) voortplanting zorgt dat deze plant snel in aantal toe kan nemen. 

Kikkerbeet is een prima vijverplant. Het groeit snel en haalt de voedingsstoffen direct uit het water door middel van lange wortels. Deze snelle groei, in combinatie met de schaduwwerking van de drijvende bladeren, zorgt dat algen minder kans krijgen in de vijver. Het water blijft daardoor helderder. 

Tevens leuk voor in de vijver is de leuke bloeiwijze. Van juni tot augustus vormt deze drijvende waterplant leuke witte bloemetjes met een heldergeel hart. In het najaar vormt het overwinteringsknoppen die in het voorjaar weer uitlopen tot een nieuwe plant. Zo kan heel het jaar Kikkerbeet worden aangebracht.

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus) kopen

De Kikkerbeet die u bij ons kunt kopen is reeds aangepast aan het Nederlandse Klimaat doordat het niet in kassen gekweekt wordt. Het is daarmee zeer goed toepasbaar in de vijver. Een portie bestaat uit circa 5 planten.

Dit is een drijvende zuurstofplant, en kan dus zo de vijver in. 

U kunt het aantal porties hierboven selecteren. Meer dan 100 stuks nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan