KH plus Carbonaathardheid verhogen op basis van coccolietenkrijt

€ 7,95
SKU
1160718

KH plus op basis van Coccolietenkrijt

Voor een optimale carbonaathardheid van het water. Beschermt tegen grote pH schommelingen.

Land van herkomst: België

KH Plus - voor een optimale carbonaathardheid van het vijverwater

Een goede KH waarde van het vijverwater is belangrijk. De zouten in KH plus geven het vijverwater een bufferende werking waardoor de pH constanter is. Grote pH schommelingen kunnen gevaarlijk zijn voor de vissen en andere vijverbewoners. 

De optimale waarden voor de KH zijn tussen de 6 ° en 10 °. De waarden kunnen met teststrips worden bepaald, echter het is preciezer om hiervoor een speciale testkit aan te schaffen. 

Toepassing en gebruik van onze KH plus

KH plus is een zeer zuivere KH plus en verhoogt de KH waarde van het vijverwater. 500 gram is voldoende voor een bufferende hoeveelheid in 1.000 liter zacht water. Een onderhoudsdosis is circa 200 gram per 1.000 liter.

Het best werkt om de benodigde hoeveelheid KH plus los te strooien in een luw gedeelte van de vijver. Pompen dienen uitgeschakeld te zijn. Het betrefd zuiver calciumcarbonaat (krijt) en is volledig veilig toe te passen zonder beschermende maatregelen of beveiligde opslag.

Het is normaal dat er een overmaat reactie plaats vindt waarbij het grootste gedeelte neerslaat en als buffer wacht op het verbruik van de opgeloste calciumcarbonaat (opgelost als calcium bi-carbonaat).

Een melkachtige wolk die met enkele uren minder wordt is normaal. Bij voorkeur toedienen in de ochtend.

Calciumcarbonaat is een essentiele bouwstof voor mollusken zoals slakkenhuisjes en schelpen, ook bevorderd het de ontgassing van de waterbodem en maakt het CO2 in de bodem beschikbaar voor ondergedoken waterplanten. Denk daarbij aan fonteinkruiden en vederkruid maar ook brede waterpest en nog andere soorten zuurstofplanten.

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl