Grote Waterranonkel (Ranunculus peltatus)

€ 12,95
SKU
1006

We hebben nu even geen bossen vanwege het seizoen maar wel zware p11 potten waar de plant al voorgworteld in zit. Plant uit de pot halen en met kluit in een mand met nog een beetje substraat en het is klaar. Met pot en al in de vijver kan ook want ze zijn geperforeerd maar dan blijft de plant wel wat kleiner.

Grote Waterranonkel (Ranunculus peltatus); amfibieën zijn u dankbaar!

Grote Waterranonkel (Ranunculus peltatus) is een mooie zuurstofplant. In de zomer bloeit het met mooie witte bloemetjes welke boven water uitkomt. Deze plant komt in Nederland in het wild voor. Het is dan ook winterhard, onze winters overleefd het zonder problemen. De plant is voornamelijk te vinden in moerassige gebieden. Amfibieën gebruiken deze plant graag om eitjes te leggen en als schuiplaats. Deze zuurstofplant dient geplant te worden in bijvoorbeeld een vijvermandje.

Deze soort is door zijn populariteit onderdeel van onze speciale selectie: Hoge kwaliteit. hoge genetische diversiteit en daardoor robuuster.

Hieronder staat de tekst uit het voorjaar. Die klopt wel maar vanweg het seizoen hebben we nu de planten in een zware p11 pot i.p.v. 5 bossen. Deze zijn ook nog iets goedkoper.

 

Dit pakket vanaf 5 dikke bossen is een mooie aanwinst voor uw vijver.

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

Aangeraden hoeveelheid Grote Waterranonkel (Ranunculus peltatus):

 4 á 5 bossen per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Deze soort moet geplant worden in een vijvermandje. 

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Grote Waterranonkel (Ranunculus peltatus) op een rijtje

  • Standplaats: zon
  • Stengellengte: tot 100 cm
  • Plantdiepte: 50 – 100 cm
  • Substraat: Ja, wortelende plant
  • Deze waterplant stelt weinig eisen aan de waterkwaliteit..

 

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl