Grof Hoornblad (Ceratophyllum demersum) 5 porties

€ 17,95
SKU
3005201601

Grof Hoornblad (Ceratophyllum demersum) is een uitstekende, drijvende zuurstofplant en is goed inzetbaar tegen algen door het allopatisch vermogen. Per 5 bossen. (porties) Bij meerdere pakketten Grof Hoornblad geldt een korting.

 

Let op (01-02-2022): Tot nader bericht wordt hoornblad ongebost geleverd. Het zijn momenteel korte borstels (turionen) en die laten zich niet bossen. Een portie bestaat uit een 6 of 7 tal loten, nu pakken we 6 of 7 turionen in als een portie. 5 bossen/porties zijn wel  25-35 turionen en elke turion vormt een hele plant met alles er op en er aan. Dus volgens ons is dit een zeer goede aanbieiding! 

 

Nader bericht (07-05-2022):We zitten momenteel op het kantelpunt. De turionen vormen al uitlopers maar deze zijn nog wat dun. Deze periode kunnen we zowel turionen sturen danwel bosjes. De bosjes zijn dan wel iets dunner als in de zomer. Maar beter nu kopen en in de vijver laten groeien tot de zomer. U heeft dan meer dan wanneer u ze pas van het zomer aanschaft en heeft u bovendien eerder de werking van het Hoornblad.

Wij zeggen altijd: "niet omdat u Hoornblad heeft is de vijver helder maar omdat het Hoornblad groeit is het helder. Hij groeit de vijver schoon." Dit geldt overigens ook voor de ander waterplanten.

Grof Hoornblad (Ceratophyllum demersum): snelgroeiende concurrent van algen!

Grof Hoornblad (Ceratophyllum demersum) is een zustersoort van Fijn Hoornblad met vergelijkbare eigenschappen. Het wordt geleverd in bossen of porties, en wel vanaf 5 stuks. U kunt in het menu kiezen hoeveel u er wilt. 

Deze zuurstofplanten drijven in uw vijver. Ze groeien enorm snel en concurreren daarmee effectief met algen, welke daardoor minder kans krijgen. Daarnaast is deze plant allopatisch. Dit betekent dat er een stofje aangemaakt wordt wat de groei van algen nog eens extra tegen gaat. Deze waterplant is tevens goed in het creëren van helder water. Dat komt door een speciale samenwerking met micro-organismen. Een top plant voor in de vijver dus!

Dit is een drijvende waterplant, planten in een mandje is niet nodig.

Aangeraden hoeveelheid Grof Hoornblad (Ceratophyllum demersum)

De vuistregel is 4 á 5 bossen zuurstofplanten per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen. 

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

De eigenschappen van Grof Hoornblad (Ceratophyllum demersum)  op een rijtje:

  • Werkt goed tegen algen door hoge groeisnelheid
  • Zeer goed in het helder maken van het water
  • Brengt veel zuurstof in het water
  • Allopatisch, dus werkt extra goed tegen algen!
  • Dit is een drijvende plant en houdt hiermee ook een teveel aan zonlicht tegen. 
Momenteel laat het Hoornblad zich nog niet goed bossen omdat het dikke donkere moederplanten zijn, bomvol groeikracht. Schitterend maar breekbaar. Daarom gaan ze tijdelijk niet per bos maar per ongeboste portie. Dit is zeker niet minder en scheelt u ook een extra handeling. Ze gaan namelijk ook ongebost de vijver in toch?
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl