Fontinalis

€ 4,95
SKU
Fontinalis

Literbakken ramvol Bronmos (emers)

Deze Nederlandse Bronmos soort heet Fontinalis antipyretica

Dit wordt in deze vorm nergens anders aangeboden!

Bakken kant en klaar emers Bronmos (emers betekend boven water). Kan zo op en tussen de stenen en de randen van de vijver worden aangebracht. Daar waar veenmos niet goed aanslaat door voedselrijk en/of hard water daar gedijd deze soort juist goed.

Deze plant kan ook onder water worden aangebracht en zal dan omschakelen wat betreft groeivorm. Bij de zuurstofplanten staat deze soort ook maar dan al in submerse groeivorm per 5 bossen.

In beide gevallen is geen mandje nodig omdat de rizhomen zich vast zetten op een hard substraat.

 

Bronmos (Fontinalis antipyretica): Ook geschikt voor droogvallende oevers

Bronmos (Fontinalis antipyretica) komt oorspronkelijk voornamelijk voor in stromend, helder en koud water. Het is daarnaast ook zeker toe te passen in de vijver, maar daar is het meer een ondergedoken zuurstofplant die gestaag de oever kan opgroeien en daar mooie groene zoden vormt die bestand zijn tegen droogvallen. Het is niet noodzakelijk om het te planten, gezien deze plant de voeding direct uit het water kan halen. Verankeren, aan bijvoorbeeld een steen, kan wel handig zijn om te voorkomen dat het niet door de vijver gaat zwerven. De mooie donkergroene kleur van de blaadjes zijn een mooi gezicht langs de vijver. Deze soort wordt zowel emers als submers veel toegepast bij beeklopen en watervalletjes.

Aangeraden hoeveelheid Bronmos (Fontinalis antipyretica)

10 literbakken bronmos is voldoende om een vierkante meter oever te bekleden.

Dat lijkt veel en het is veel meer dan veenmos nodig heeft voor een vierkante meter maar die waaiert heel dun uit in het water terwijl bronmos grotere pollen over oneffen terrein bedekt.

Het is dus niet nodig deze waterplanten te planten in een vijvermandje, wel is het handig om het vast te zetten aan bijvoorbeeld een modderige steen.

Heeft u meer dan 100 bakken nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Bronmos (Fontinalis antipyretica) op een rijtje

  • Standplaats: halfschaduw
  • Stengellengte: tot 20 cm
  • Plantdiepte: +20 tot – 80 cm
  • Substraat: nee, niet nodig
  • Bronmos stelt hard water op prijs.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl