Braziliaanse waterpest (Egeria Densa)

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa)

Dit pakket vanaf 5 dikke bossen Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) helpt uw vijver helder en gezond te houden. Er geldt een korting bij meerdere paketten.

SKU
1172802
€ 17,95

Gratis verzending vanaf € 65.

Meer info over dit product? Bel (0031) (0)6-13888131

Wij gaan voor 100% tevreden klanten, lees onze reviews op:  

 

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa)

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) kent vrijwel iedereen als het plantje uit de vissenkom. Het is een veelgebruikte vijverplant. Deze soort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De naam laat het natuurlijk al een beetje raden dat het geen inheemse soort is. Voor in de vijver is deze soort ook populair. Het is redelijk winterhard wanneer diep genoeg geplant. Deze snelgroeiende zuurstofplant is een goede algenconcurrent. Het is namelijk, net als de andere waterpest soorten, in staat de benodigde voedingsstoffen direct uit het water te halen. Algen gebruiken dezelfde voedingsstoffen. Deze laatste krijgen dus minder kans door het aanplanten van deze zuurstofplant. Het is wel handig deze plant in een mandje te plaatsen. Op deze manier is het een beetje in toom te houden.

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) op een rijtje:

  • Stengellengte tot meer dan 100 cm 
  • Vijverbewoners kunnen deze plant eten
  • Zeer snelgroeiend
  • Goed toepasbaar in vijvers.
  • Beste groeiresultaat bij planten in een vijvermandje

Hoeveel Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) moet ik in mijn vijver planten?

Wij raden aan 4 á 5 bossen zuurstofplanten te gebruiken per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.