Braziliaanse waterpest (Egeria Densa) XL

€ 17,95
SKU
1023

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa)

Dit pakket is vanaf 5 (extra lange) bossen Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) en helpt uw vijver helder en gezond te houden. Er geldt een korting bij grotere aantallen.

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) XL

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) kent vrijwel iedereen als het plantje uit de vissenkom. Het is ook een veelgebruikte vijverplant. Deze soort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De naam laat het natuurlijk al een beetje raden dat het geen inheemse soort is. Voor in de vijver is deze soort ook populair. Het is redelijk winterhard wanneer diep genoeg geplant. Deze snelgroeiende zuurstofplant is een goede algenconcurrent. Het is namelijk, net als de echte waterpest soorten, in staat de benodigde voedingsstoffen direct uit het water te halen. Algen gebruiken dezelfde voedingsstoffen. Deze laatste krijgen dus minder kans door het aanplanten van deze zuurstofplant. Het is wel handig deze plant in een mandje te plaatsen. Op deze manier is het beter in toom te houden.

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) op een rijtje:

  • Stengellengte tot meer dan 100 cm 
  • Vijverbewoners kunnen deze plant eten
  • Zeer snelgroeiend
  • Goed toepasbaar in vijvers.
  • Beste groeiresultaat bij planten in een vijvermandje

Hoeveel Braziliaanse Waterpest (Egeria Densa) moet ik in mijn vijver planten?

Wij raden aan 4 á 5 bossen zuurstofplanten te gebruiken per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl