Bonte kalmoes (Acorus calamus 'variegatus')

€ 4,99
SKU
1056

Bonte kalmoes
Bevat 1 P9 pot of 1 pootgoed

Bonte kalmoes, het bonte broertje van de kalmoes!

Kalmoes is een van de beste fosfaatverwijderaars in de moerasplanten wereld. De bonte kalmoes verwijderd door zijn bonte blad niet netzoveel fosfaat als zijn niet bonte broertje, maar doet nogsteeds goed zijn best. Aangezien algen fosfaat gebruiken om te groeien zal het planten van voldoende Kalmoes de algen een gevoelige slag toebrengen. Deze eigenschappen maken Kalmoes uitstekend geschikt voor helofytenfilters en plantenfilters, maar ook geplant in een vijvermandje zal Kalmoes zijn zuiverende werk uitstekend doen! 

U kunt het aantal stuks hierboven selecteren. Meer dan 100 stuks nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Hoeveel Bonte kalmoes heb ik nodig?
Aangeraden hoeveelheid: 4 P9 potten Bonte kalmoes per 500 liter water. Dit geeft het beste resultaat op gebied van helderheid en zal zorgen dat er een minimale kans is op algenbloei.

Wilt u de Bonte dwergkalmoes naast de vijver aanbrengen? Dan raden wij 9 P9 potten aan per vierkante meter.

Verzending moerasplanten
Moerasplanten worden geleverd in P9 pot of als pootgoed. U kunt moerasplanten in een mandje planten met wat vijveraarde en grind, maar in de vaste bodem is uiteraard ook mogelijk.

Meer informatie
Is InheemsNee
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl