Anti-algen pakket 1

€ 99,95
SKU
15030401

Zweefalgen en draadalgen krijgen geen kans met dit super effectieve anti-algen pakket!

Anti algen pakket 1: Planten en mosselen tegen zweefalgen

Zweefalgen. U kent ze wel. De eerste zonnestralen van het voorjaar komen door, de temperatuur gaat omhoog en groen is uw vijver. Vervelend! Een overschot aan voedingsstoffen ligt vaak aan de basis van dit probleem; de algen nemen snel de in het water aanwezige nutriënten op en gaan explosief groeien. U kunt het voor zijn dit jaar: ons Anti-algen pakket is namelijk super effectief in de bestrijding van algen.

Wat zit er in het Anti-algen pakket 1?

De voorziene planten hebben allen een unieke wijze voor het effectief aanpakken van zweefalgen. Daarnaast hebben we aan dit pakket een geheim wapen toegevoegd: De zoetwatermossel! Tegen draadalgen zijn waterslakken zeer sterk. We hebben er een aantal aan het pakket toegevoegd.

Hoornblad en Krabbescheer: Drijvende planten met speciale anti-algen wapens!

Fijn Hoornblad is een ware nachtmerrie voor zweefalgen! Deze drijvende plant groeit zeer snel. Hiermee neemt het veel voedingsstoffen uit het water op waardoor er minder beschikbaar is voor de algen. Daarnaast blokkeert het zonlicht voor de algen waardoor deze minder goed kunnen groeien. Als laatste wapen scheidt Hoornblad een speciaal stofje af wat algen het groeien bemoeilijkt. Dit effect noemen we allelopathie en het werkt uitstekend! 

Opmerking: Vroeg in het seizoen is Hoornblad (tot circa eind april) nog niet beschikbaar. We voorzien het pakket dan van Submerse lidsteng of Bronmos. 

Een aantal nog kleine krabbescheren maken het de algen ook al niet gemakkelijk. Voorzien van een allelopatisch vermogen, een hoge groeisnelheid en de blokkering van zonlicht doordat deze plant in het water zweeft is Krabbescheer een goede keuze in de strijd tegen algen. Daarnaast is hij ook nog eens zeer sierlijk!

Glanzend Fonteinkruid, Waterpest en Aarvederkruid

Waterpest is een zeer goede zuurstofbrenger voor in de vijver. Daarnaast groeit het hard, waardoor er maar weinig overblijft voor de zweefalgen. Het haalt de voeding direct uit het water, net als de algen.

Glanzend Fonteinkruid is een bijzonder goede zuurstofplant en is sierlijk om te zien en is , net als Krabbescheer en Hoornblad, allelopatisch.

Opmerking: Vroeg in het seizoen is Glanzend Fonteinkruid (tot circa eind april) nog niet beschikbaar. We voorzien het pakket dan van Gekroesd Fonteinkruid of Waterviolier.

Aarvederkruid is er zowel inheems als in de oosterse variant. Deze snelle groeiers zijn sterk tegen algen.

Kalmoes en Gele Lis

Deze oeverplanten zijn erg goed in het verwijderen van voor algengroei belangrijke nutriënten uit het vijverwater; fosfaat en nitraat. Kalmoes is een perfecte fosfaatverwijderaar en laat uw tuin heerlijk kruidig geuren. Gele lis is een ware nitraatvreter. Daarnaast bloeit deze oeverplant met mooie gele bloemen. Zet beide soorten oeverplanten in een vijvermandje met lavasplit en aanschouw de extreme ontwikkeling van het wortelstelsel!

Zoetwatermosselen

De nr 1 vijand van zweefalgen. De zoetwatermossel lust zweefalgen letterlijk rauw. Net als algen reageren ze snel op temperatuurswisselingen. De grote exemplaren zuiveren tot wel 10 liter per uur! De zweefalgen en ander organisch materiaal wordt gebruikt als voedsel terwijl zwevende deeltjes naast de schelp worden vastgelegd. Uw vijverwater zal snel helder worden!

Waterslakken

Waterslakken zijn ware algenvreters. Ze voeden zich met draadalgen en de vieze groene biofilm op de randen waardoor deze schoon blijven. Ze planten zich snel voort in de vijver, waardoor de algen een gevoelige slag wordt toegebracht.

Totale inhoud Anti Algen pakket 1

  • 2 Krabbescheren
  • 20 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten (bijv. Glanzend Fonteinkruid, Waterpest, Hoornblad, Aarvederkruid)
  • 2 stuks Kalmoes
  • 2 stuks Gele Lis
  • 15 Zoetwatermosselen
  • 15 Waterslakken in een mix
  • 5 vijvermandjes
Dit pakket is geschikt voor vijvers tot circa 4000 liter.

 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl