Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii)

Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii)

Niet meer leverbaar.

Dit pakket vanaf 5 dikke bossen Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii)helpt uw vijver helder en gezond te houden. Neemt u meerdere pakketten af? Dan geldt een korting.

SKU
10003
€ 17,95

Gratis verzending vanaf € 65.

Meer info over dit product? Bel (0031) (0)6-13888131

Wij gaan voor 100% tevreden klanten, lees onze reviews op:  

 

Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii): wie kent deze zuurstofplant niet?!

Deze plant is niet meer leverbaar i.v.m. veranderde wetgeving.

Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii) is een bekende zuurstofplant. De Waterpest familie kent een aantal soorten, welke eigenlijk geen van allen oorspronkelijk uit Nederland komt. Dat wil niet zeggen dat deze waterplant zich hier niet thuis voelt; sinds de 19e eeuw is deze soort wijdverspreid in Nederland en de rest van Europa. Overwinteren is dan ook geen probleem. Wanneer het water warmer wordt en er meer zonlicht komt kan deze zuurstofplant explosief groeien. Soms zó explosief dat het kleine kanalen kan verstoppen, wat voor de pleziervaart vaak lastig is. In de vijver is deze snelle groei een uitkomst: Algen groeien namelijk van dezelfde voedingsstoffen. Voldoende waterpest in de vijver kan dan ook zorgen dat de algen het flink lastig krijgen in de vijver. Naast het voorkomen van algen dient het ook als voedsel voor de vegetarische vijverbewoners. Onze bossen hebben een grote genetische diversiteit wat zorgt voor een hoge kwaliteit, een betere resistentie tegen ziekten en zorgt dat het robuuster is.

Dit pakket vanaf 5 dikke bossen Smalle waterpest zorgt dat algen geen kans meer krijgen doordat ze concurreren met het voedsel van de algen en dit omzetten in biomassa. Uw vijver zal dus helderder worden en meer zuurstof bevatten.

Waterpest kan geplant worden in een vijvermandje. 

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

Nu met gratis vijvermandje, zolang de voorraad strekt! 

Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii) op een rijtje:

  • Stengellengte tot 75 cm 
  • Eetbaar voor vissen
  • Snelgroeiend
  • Past goed in natuurlijke vijvers en zwemvijvers

Hoeveel Smalle Waterpest (Elodea Nuttallii) moet ik in mijn vijver planten?

Wij raden aan 4 á 5 bossen zuurstofplanten te gebruiken per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen.

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan