Fijn Hoornblad (Ceratophyllum submersum)

€ 18,95
SKU
10001-2

Fijn Hoornblad is een uitstekende, drijvende zuurstofplant en is goed inzetbaar tegen algen door het allopatisch vermogen. Vanaf 5 bossen/porties. Bij meerdere pakketten Fijn Hoornblad geldt een korting.

Fijn Hoornblad (Ceratophyllum submersum): snelgroeiende algen concurrent!

Dit pakket bevat 5 bossen Hoornblad (Ceratophyllum submersum). Het is een bijzondere vijverplant: het is niet alleen een zeer goede zuurstofplant, maar ook zeer goed in het filteren van zwevende deeltjes uit het water. Des te minder zwevende deeltjes in het water, des te hoger de helderheid van de vijver. Fijn Hoornblad heeft ook een zogenaamd alelopatisch vermogen. Het scheidt een stofje af wat de groei van algen remt. Dat is handig voor in de vijver!

Hoe het komt dat deze plant zo effectief zuivert is niet exact bekend, maar men verwacht dat een symbiose met diverse micro-organismen hiervoor verantwoordelijk is. Het groeit snel. Hierdoor worden er veel voedingsstoffen uit het water opgenomen en wordt er effectief geconcurreerd om deze voedingsstoffen met algen waardoor algen nog minder kans hebben om te groeien. 

Dit is een drijvende plant zonder wortels en hoeft dus nooit geplant te worden. Het drijft alleen in de zomer en begin van het najaar en alleen als het zonnig is. Dus het drijft wanneer de behoefte aan schaduw in de vijver het grootst is. Voor die tijd wacht het onderwater op de zon. De bladslippen (een soort blaadjes als het ware) van deze plant zijn eigenlijk holle buisjes. Door het zonlicht kunnen ze zich vullen met zuurstof wat hen het drijfvermogen verleent. De aanmaak van zuurstof gaat gewoon door waardoor er knetterende bellenslierten met zuurstof door het water ontstaan. Zie de video.

Doordat de plant in hoogzomer in de nacht niet meer zinkt ontstaat er in de vijver een buffer van de temperatuurschommelingen. Het blijft in de nacht langer warm en overdacht remt het de opwarming. Veel koudbloedige waterdieren vinden dat fijn.

Aangeraden hoeveelheid Fijn Hoornblad (Ceratophyllum submersum)

4 á 5 bossen Hoornblad per 1000 liter water. Dit lijkt veel, maar op deze manier behaalt u de beste resultaten: Het water wordt helderder en er is een minimale kans op de overmatige groei van algen. 

Heeft u meer dan 100 bossen nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

De eigenschappen van Fijn Hoornblad (Ceratophyllum submersum) op een rijtje:

  • Werkt goed tegen algen door hoge groeisnelheid
  • Zeer goed in het helder maken van het water
  • Brengt veel zuurstof in het water
  • Allopatisch, dus werkt extra goed tegen algen!
  • Dit is een drijvende plant en houdt hiermee ook een teveel aan zonlicht tegen. 
  • Zeer eenvoudig aan te brengen, zonder mand en/of substraat.
  • Zeer eenvoudig in onderhoud omdat bij verwijderen van overtollige plantengroei geen bodemdeeltjes worden opgewoeld.
 
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Copyright © 2013-heden Vijvermeester.nl